Новите положителни проби в страната са 22

 

2560 са общо случаите на коронавирус у нас. Новите положителни проби са 22, съобщиха от Националния оперативен щаб на редовния си брифинг.

Активност е забелязана в шест области. Сред новозаразените има две деца под 2-годишна възраст, както и 9 медици.

През изминалото денонощие има са починали още двама души с COVID-19 – мъж на 71 години от Видин с придружаващи заболявания и 67-годишна жена от Пазарджик. Така общият брой на починалите достигна 146, като средната им възраст е 68,7 години.

За последните 24 часа са излекувани 73 заразени, с което броят на преборилите заболяването става 1206. В болници у нас са настанени рекордно малко хора от началото на епидемията – 132-ма, а само 9 от тях се нуждаят от интензивно лечение.

Тревожно е положението в Сливен – там през последните 24 часа са открити 8 положителни проби на медицински лица. Заради вируса е затворено отделение в частна болница. Ще се проучат разширен кръг от контактни на заразените лица, както и всички пациенти, преминали през отделението.

Дезинфекцира се отделението по Гастроентерология, откъдето са 7 от заразените медици в Сливен. Сред заразените са лекар, две медицински сестри и 4 санитарки. В болница със симптоми са настанени двама от тях – лекар и старша сестра.

Още един лекар и неговата съпруга, но от друга болница в Сливен, са с положителни проби за COVID-19.

“В една детска градина предупредихме родителите да не водят децата си.Служителка е сред контактните на тези медицински лица”, обясни кметът на Сливен Стефан Радев.

В града заседава Областният здравен щаб, който трябва да излезе с решение до края на деня./НОВА