В програмата е включена традиционна изложба базар на характерни сортове череши

Община Кюстендил организира за тринадесета поредна година, съвместно с Института по земеделие – гр. Кюстендил, Празника на черешата 2020. Той ще се проведе на 26, 27 и 28 юни.

С оглед следепидемиологичната ситуация в страната празникът ще се проведе при засилени здравни мерки за сигурността на кюстендилци и гости на града.

От 26 юни (петък) посетителите на празника ще имат възможност да закупят екологична кюстендилска продукция директно от производителите. Както всяка година, центърът на града ще се преобрази в своеобразна платформа, обединяваща търговци и занаятчии от града, любители и гости на празника.

Официалното откриване на празника е на 27 юни (събота) от 11,00 часа. Програмата продължава с традиционната изложба базар на характерни сортове череши, предоставени от Института по земеделие – гр. Кюстендил. Също така ще има изложение на атрактивно подредени и аранжирани щандове от общинските читалища. Щандовете традиционно се превръщат в   произведения на изкуството от черешов плод. Атракция е и характерното за Кюстендилския край вешало.