50 деца от Петричко тренират лека атлетика с треньорката Анита Янкулова

50 са вече участниците в спортен клуб по лека атлетика „Звездите” (Петрич). Дългогодишната шампионка по лека атлетика на петричкия клуб „Осите”, в момента преподавател по физкултура в училище „Христо Смирненски” и главен треньор на СК „Звездите”, пали много деца към спорта.

Тези дни още 10 деца от различни възрастови групи, включително и от село Първомай, дойдоха с родителите си и изразиха желание да тренират лека атлетика с Анита Янкулова. „Провеждам тренировките на стадиона в село Първомай по групи, както следва: понеделник, сряда и петък – двете групи с по-голяма възраст, а вторник и четвъртък – най-малките. Давам еднакъв шанс на всички, желаещи да упражняват този вид спорт -лека атлетика. Едва след около два месеца работа преценявам на база качествата на всеки състезател кой какво да тренира. Пуснах съобщение на официалната страница на клуба във фейсбук за историята и целите и постиженията до момента и веднага желаещите да тренират се увеличиха. Вече работя с 50 деца и желаещите непрекъснато се увеличават.


Предстои ни трибой със санданския клуб по лека атлетика „Васил Левски – без граници” с треньор колежката Зоя Тодорова. На градския стадион на 27 юни по пистата ще премерят сили състезателите на двата клуба. Ще има награди – грамоти, купи и подаръци. На стадион „Васил Левски” в столицата на 29 и 30 август т.г. ще има състезания в дисциплините 60 м гладко бягане, 60 м с препятствия, 100 м с препятствия, скок дължина и скок от място. До края на м. юли ще определя броя на участниците в отделните дисциплини. По предложение на гръцки клуб по лека атлетика получихме оферта за виртуално участие в състезание в различни дисциплини. За периода от 26 до 28 юни трябва да представим клипчета с резултатите на отделните състезатели. На тази база ще се извърши крайното класиране, като ще има медали за заелите първо, второ и трето място, а за всички останали -грамоти за участие”, сподели главеният треньор на СКЛА „Звездите” Анита Янкулова.