Кюстендил подкрепи Йоана Сашова! 17-годишната певица се класира за финала в „Гласът на България“

Йоана Сашова на финал в "Гласът на България"

Четири млади дами и четирима мъже стигнаха до финала на “Гласът на България”. 16 участници сътвориха феноменален концерт на живо, а след вота на зрителите станаха ясни претендентите за наградата от 50 000 лева.

За радост и гордост на Кюстендил сред финалистите е и талантливата 17-годишна Йоана Сашова. Синеоката хубавица от ромски произход, облечена в дълга розова рокля, изпя песента “Циганска сватба” и показа, че може да пее и фламенко, и то много добре.

“Йоана, много съм щастлива, че след кастинга на тъмно те накарах да изпееш друга песен. Именно тази друга песен ти донесе толкова много, стана разпознаваема и с изпълнението си докосна публиката. И тя те заобича, а когато една публика те заобича, и очакванията вече са големи. Справи се чудесно. Ти си като едно ангелче и знам, че имаш твърд характер, за да си един от претендентите за големия финал”, бе коментарът на Камелия.

Осемте финалисти. Снимки: БТВ

“Йоанка, пораснала ми се струваш. Да знаеш, че всичките тези загуби, които са ти се случили в живота, винаги са за добро. Когато една врата се затваря, поне още хиляди други се отварят и винаги водят към по-хубаво нещо. В изпълнението ти имаше много болка. Беше много различно от оригинала, много теб, много специално, много циганско – в най-хубавия смисъл на думата. Жестоко!”, бяха думите на Михаела Филева.

“Гордея се с теб!”, бяха първите думи на треньора на Йоана – Графа, и допълни: Ти за мен си специална в “Гласът на България” и въпреки тази светкавична, огромна популярност, която доби, ти си остана същата. Такава смирена, чиста и добра! И продължавай да бъдеш такава, защото това е твоята сила. Хората не само ще искат да те слушат, а и ще искат да се вслушат в това, което казваш с думите и музиката си. Вярвам в теб искрено!

8-те вокални таланти, избрани за финалисти от зрителите на „Гласът на България“, са:  Кристина Дончева и Керана от отбора на Камелия, Георги Шопов и Пламен Бонев от отбора на Иван Лечев, Елена Сиракова и Илин Папазян от отбора на Михаела Филева, както и Йоана Сашова и Александър Георгиев от отбора на Графа. Финалът на шоуто е на 14 юни.