3 фирми са кандидати да строят базата на ПСС-Дупница на Седемте езера

Прогнозната стойност на поръчката за изграждането на контролно-информационния пункт е 470 078 лв. без ДДС

 

3 фирми кандидатстват за изпълнението на Контролно-информационен пункт в района на Седемте рилски езера, където ще се помещава и база на ПСС-Дупница. Двуетажната сграда ще бъде ситуирана на възлово място, предвидено да обхване голяма част от основния туристопоток в циркуса на Седемте рилски езера и към другите туристически обекти. Постройката ще бъде със застроена площ 126,00 кв. м в местността Сухия чал. В близост до имота са хижа „Рилски езера” и лифтът. Частта от сградата, която ще се предостави на Планинската спасителна служба, ще бъде с отделен вход с общо прилежащо преддверие. Предвидени са дежурна стая за служителите на ПСС, помещение за първа помощ на пострадали, санитарен възел и помещение за съхраняване на специализирана екипировка и моторна шейна, както и две спални помещения и баня със санитарен възел.
Години наред дупнишките спасители са без база, въпреки че охраняват най-посещавания район в страната. При наличието на пост в този район времето за придвижване на отряда ще бъде многократно съкратено, което е важно при спасителни акции. Освен това присъствието на спасители е района на Седемте рилски езера ще има и превантивна дейност. Прогнозната стойност на поръчката за изграждането на контролно-информационния пункт е 470 078 лв. без ДДС.

Колкото до помещенията за нуждите на Дирекция „НП Рила” – ще се обособи зала с капацитет 20 места за провеждане на образователни програми, като за парковите служители също са предвидени нужните помещения. Очаква се на следващ етап да станат ясни и ценовите оферти на допуснатите кандидати за поръчката.