Хероин за 50 000 лв. откриха в петричко село

Хероин на стойност 50 000 лева е открит в къща в петричкото село Яворница, съобщават от полицията. Собственикът на имота Фикрет К. е задържан при проверка на автомобила му в Пловдив. Оказало се, че шофьорът наскоро е излязъл от затвора в Бобов дол. При претърсването на автомобила са открити 2,52 кг хероин.

Полицията установила, че мъжът често пребивава при своя “връзка” в Костенец, в жилище, ползвано за хероиново депо. Там живее 51-годишен мъж, който изтърпява наложена мярка “домашен арест” за разпространение на наркотици. Полицаите проникнали в барикадирания апартамент, където открили 6,4 грама хероин – остатъци по празни опаковки от вече изхвърлен наркотик. Впоследствие бил щурмуван и домът на 49-годишния мъж в петричкото село, откъдето били конфискувани близо 1,7 кг чист хероин. Иззети са също три електронни везни и още две вещества, използвани за примеси. Близо 900 грама е откритата “катка” и бяло вещество – лидокаин и кофеин с приблизително същото количество.

49-годишният мъж е добре познат на пловдивската полиция. Задържан е при две нейни акции през 2007 г. и 2009 г., като при последната от тях е разбита организирана престъпна група, която трафикантът е ръководел от затвора. Тогава са били арестувани и мулета, ангажирани в мрежа за разпространение на хероин в града. Работата на полицията продължава.