Домашен арест за дрогирания шофьор, прегазил жена в Самоков

Наркотестът не бил достатъчно сигурен, системите в джипа не са реагирали, че отзад има човек, каза адвокатът му в съда

 

Домашен арест за 24-годишния мъж, прегазил жена в центъра на Самоков, постанови Районният съд. Виктор Делигълъбов ще бъде пуснат от ареста незабавно. Адвокатът му уточни, че той не е видял Недялка Джикова, електронните системи в джипа също не са реагирали, че отзад има човек. Наркотестът, който му е направен, не бил достатъчно сигурен. Решението на съда не е окончателно, то ще бъде протестирано от прокуратурата, която настоява за постоянно задържане под стража.

Младият мъж блъсна 49-годишна служителка на платената зона за паркиране в центъра на Самоков пред аптека на ул. “Васил Захариев”. Близките на пострадалата, която се бори за живота си, разказват, че водачът я е прегазил два пъти.

По-рано бе съобщено, че марихуана и кокаин са двата вида наркотик, открити в кръвта на 24-годишния шофьор. Органите на реда са назначили и обиски в дома му. Той е познат на полицията, имал е и предишни нарушения – карал е без книжка отново под въздействието на наркотици.

49-годишната жена е хоспитализирана в болница “Св. Анна” в София. Тя е с опасност за живота, има множество травми. Извършени са й множество кръвопреливания.

“В тежко състояние е. С опасност за живота. Всички меки органи са й смачкани”, през сълзи сподели дъщерята на Недялка пред dir.bg. Роднините призоваха за кръводарители, тъй като на Недялка й предстоят серия от операции. “Блъснал я е веднъж, след което се е върнал и е минал отново през нея. Ти не трябва да си адекватен в такъв момент, за да минеш два пъти през човек”, казва друга близка – Радостина Димова. Виновният водач е избягал от местопроизшествието, но малко по-късно е заловен. По думите на кмета на Самоков Владимир Георгиев шофьорът е казал на полицаите, че изобщо не бил разбрал, че е блъснал човек. Преди няколко дни 24-годишният мъж се прибрал от Холандия.