Доброволки от Ихтиман помогнаха на изхвърлено на улицата домашно куче

Искрено се надяваме някой ден да се вземат необходимите мерки и такива стопани да бъдат санкционирани, както заслужават…, казаха от сдружение „С любов за четири лапички”

 

За пореден домашен любимец, изхвърлен на улицата, разказаха от сдружение „С любов за четири лапички” – Ихтиман. От сдружението са потърсени с молба да съдействат за залавянето на куче, което от няколко седмици обикаля улиците на Ихтиман и което доскоро е било домашно.

“Грижовните” стопани най-безцеремонно са го изхвърлили, без дори да си направят труда да премахнат тесния нагръдник. Той безжалостно се е впивал в нежната кожа, причинявайки дълбоки разрези. Опитвайки се да залови малкия разбойник, едната от нас бе сериозно нахапана по ръцете, но въпреки това успяхме и го вкарахме в един двор, за да сме сигурни, че няма да изчезне отново”, разказаха доброволките от сдружението. И допълниха: „По-късно вечерта потърсихме еколога на община Ихтиман, който упои кучето. Така успяхме да го освободим от нагръдника, сложен му явно доста отдавна. Успяхме също да промием раните и в момента кучето е настанено в приемен дом.
След като то се възстанови, ще му търсим дом и грижовни стопани… За съжаление, докато “съвестни” стопани изхвърлят на улицата домашните си любимци, за които не желаят повече да полагат грижи, популацията от бездомни животни ще се увеличава непрекъснато.
Искрено се надяваме някой ден най-накрая някой да вземе необходимите мерки и такива стопани да бъдат санкционирани, както заслужават…
А дотогава “човеците” ще продължават да изхвърлят и улиците ще бъдат пълни с бездомничета… 🤨😖😤