Радомир иска да се възстанови водоподаването от помпена станция “Крапец”

Пламен Алексиев

Кметът на община Радомир Пламен Алексиев е изпратил писмо до министъра на околната среда и водите, в което алармира за нарушаване на нормалното водоснабдяване от основните водоизточници за град Радомир, съобщиха от общинския пресцентър.
В писмото се иска разпореждане на министъра на околната среда и водите за възстановяване на аварийното водоподаване към град Радомир от помпена станция “Крапец”, с оглед избягване на бедствената ситуация. Към момента помпената станция “Крапец” е запечатана, съгласно протокол от 01.12.2019 г. на “Западнобеломорски район” – гр. Благоевград. Този водоизточник е резервен за високата зона на град Радомир, село Копаница, ПСОВ “Батановци” и махала “Андрейна” на град Батановци и в момента тези населени места се захранват единствено от помпена станция “Сиреняците” в село Стефаново, община Радомир. В последните три седмици се наблюдава сериозно намаляване на водните количества в извора и все по-чести изключвания на помпите.
В свое писмо от началото на годината община Радомир вече алармира МОСВ за предприемане на спешни мерки за авариен ремонт на довеждащия водопровод от помпена станция “Опалово” до град Радомир.