Още двама служители на община Благоевград са дали положителни проби за коронавирус

Още двама служители на община Благоевград са дали положителни проби за коронавирус, каза за БТА директорът на Регионалната здравна инспекция в Благоевград д-р Калоян Калоянов. Първият случай на заразен в общинската администрация беше установен при главния архитект на общината, който е настанен в инфекциозното отделение на благоевградската болница.
Това наложи масово тестване на служителите, които са били в контакт с него. Във вторник следобед бяха взети седемдесет проби, а в сряда сутрин кметът на Благоевград обяви, че всички са отрицателни.
В сряда следобед бяхме информирани, че две от пробите са били съмнителни, което е наложило да бъдат повторени, уточни д-р Калоянов. При повтарянето те са показали положителен резултат за коронавирус. Издирени са контактните и са поставени под карантина, допълни той. Не се налага обаче да бъдат карантинирани други служители на община Благоевград, които са контактни на далите положителен резултат за COVID-19, тъй като са били изследвани и са дали отрицателни проби, отбеляза д-р Калоянов.