Близките на прегазената жена излязоха на протест в Самоков

Близки и роднини на жената, прегазена два пъти от дрогиран шофьор в Самоков, излязоха на протест. Те се събраха пред Районния съд в града заради това, че след тежкото произшествие 24-годишният шофьор беше пуснат под домашен арест. Близките, приятелите и колегите на пострадалата жена искаха да „аплодират” решението на съда, който остави Виктор Делигълъбов под домашен арест, пише Nova.
Блъснатата служителка на синята зона още е в болница с опасност за живота. А тестът на Делигълъбов показа, че преди да седне зад волана, той е взел кокаин и марихуана.
Виктор Делигълъбов е със забрана да напуска страната, но роднините на жената се опасяват, че той ще изчезне, преди делото да приключи.
В момента шофьорът е обвинен за нанасяне на средна телесна повреда в резултат от произшествието. Грозят го от 1 до 6 години затвор. Апелативната прокуратура започна проверка на районната прокуратура. Какво ще реши следващата инстанция и дали Делигълъбов ще остане под домашен арест, съдът ще реши следващата седмица.