Деца и родители изработиха черешово дърво в Кюстендил

Инициатива на ДГ „Еделвайс” включва и родители в живота на детската градина

 

Родители на деца от кюстендилската детска градина „Еделвайс” сътвориха “черешово дърво” по повод наближаващия Празник на черешата в града под Хисарлъка. Родителите работиха над творението си у дома с помощта на малчуганите. Малчуганите от група “Зайче” ентусиазирано довършиха „черешовото дърво”, като направиха плодовете и короната на дръвчето.

Инициативата е под мотото “Заедно в името на децата” и се осъществява през летните месеци с родителите на децата от забавачката.

Инициативата продължи с темата “Малки градинари”. Всеки родител закупи цвете, което децата с неподправен интерес и желание засадиха и украсиха при входа на детската градина.

„За да надградим знанията на децата за домашните любимци, родителите донесоха в уречения час домашните животни на своите деца. Еуфорията и неподправения интерес ги съчетахме с осъзнаване на емоциите като грижа, състрадателност и ангажимент към животните.

Чрез всички тези допълнителни дейности на педагогическо взаимодействие целяхме приобщаването на родителите към живота в детската градина”, обясниха от забавачката.