Кметът на Перник: Преговаряме с министъра на икономиката за допълнителни инвестиции в индустриалната зона

Президентът Румен Радев обяви в Преник, че ще наложи  частично вето върху промените в Закона за МВР, подариха му сурвакарска маска за рождения ден

 

„Искам да изразя своята подкрепа към кмета на община Перник Станислав Владимиров и към неговия екип. Това са хората, които показаха как трябва да стои една местна власт във време на криза“. Това каза президентът на Република България Румен Радев след срещата с кметския екип. Той добави, че ги поздравява за това, че са намерили начин да мобилизират и своите съграждани, както и за прекрасната работа с всички институции. „Така ръководството на Перник намери начин как да се решат проблемите на перничани. Поздравявам и гражданите на Перник за техния огромен стоицизъм в тези трудни месеци“, каза още Румен Радев.

В Перник той обяви, че ще наложи частично вето върху промените в Закона за МВР. Текстовете предизвикаха множество коментари, тъй като с тях се създава нова дирекция, която на практика дублира функциите на Националната служба за охрана – ведомство, подчинено на президента. “Ще наложа вето с ясно аргументирани мотиви, които ще изложа”, каза Радев, но не пожела да обясни кои аспекти от закона не приема и защо ще ги върне на парламента.

„Основната тема, която обсъждахме с президента, е икономическата дейност на територията на общината. Неговата позиция ни дава възможност да говорим за стратегическите приоритети и предизвикателства пред Перник“, коментира кметът на общината Станислав Владимиров. Той добави, че градът има огромни възможности не само заради близостта до София, но и благодарение на потенциала си. „Амбицията ни е да съживим икономическата активност в общината. Водим разговори и с министъра на икономиката Емил Караниколов за допълнителни инвестиции в индустриалната ни зона“, обяви Владимиров. Той добави, че по време на срещата си с президента са разговаряли и за последиците от COVID-19, както и за водната криза, която обхвана Перник в края на миналата година.
След срещата двамата, придружени от зам.-кметовете на община Перник инж. Мирослав Стоицев и Стефан Кръстев, разговаряха с перничани на централния градски площад, пред Двореца на културата и по ул. „Търговска“.
По случай рождения ден на президента община Перник бе подготвила специален подарък – сурвакарска маска.