Върховната прокуратура извършва проверка на прокуратурата в Самоков

Прокурорът, който разследва инцидента, е командирован в Козлодуй

Върховната прокуратура извършва проверка на районната прокуратура в Самоков след случая, в който 24-годишен дрогиран шофьор прегази служителка на “Синя зона”. Той получи мярка “домашен арест” в неделя вечер. Решението на съда в Самоков ще се обжалва пред Окръжен съд.

От районния съд в Самоков отказаха да огласят мотивите, с които е взето решението Виктор Делигълъбов да бъде пуснат под домашен арест. Решението на магистратите беше аплодирано с иронични ръкопляскания на протест пред прозорците на съда. Близки на пострадалата и граждани от Самоков настояват за справедливо наказание. Състоянието на 49-годишната жена остава критично.

По информация на БНР прокурорът, който разследва инцидента на паркинга в града, е сменен, като смяната е мотивирана организационно. Наблюдаващият прокурор е командирован в Козлодуй, за да подсили обвинителите в крайдунавския град.

Главният прокурор преди дни се срещна с близките на прегазената от дрогиран шофьор в Самоков. В неделя районният съд пусна шофьора Делигълъбов под домашен арест. Това не е първият подобен случай с него. Според информация от МВР през 2013 г. е предизвикал инцидент на пътя, след като отново е употребил наркотици. Следващата седмица решението на Районен съд-Самоков ще бъде обжалвано от прокуратурата пред Софийския окръжен съд.