Кооперацията в Долна баня излезе на печалба с 24 000 лв.

Нерешен обаче остава проблемът със залежалите пестициди от бившето ТКЗС в една от сградите на кооперацията

Трудна и напрегната, но успешна година отчетоха членовете на Земеделска кооперация “Обединение” в Долна баня на годишното събрание за 2019 г.

Отчетен доклад направи председателят на Управителния съвет Филип Джамбазов за дейността през миналата година, след което всички чуха и доклада на председателката на Контролния съвет Недялка Проданова.

Радващ е фактът, че долнобанската кооперация приключи стопанската година с чиста печалба от 24 хиляди лева и на събранието бе гласувано на членовете да бъде раздаден 130 процента дивидент върху дяловото им участие.

Основната дейност продължава да е зърнопроизводството, освен пшеница, ръж и овес през отчетната година се отглежда и слънчоглед.

Изорани са над 300 дка угари, 2000 дка ливади и пасища са почистени, от снегопочистването в общината са получили 9 хиляди лева.

Над 5500 лева е приходът на кооперацията от наеми през миналата година.

Остава все още нерешен проблемът с опазването на посевите от смачкване и коситба, като загубите се отчитат на 15 процента.

Продължава да е на дневен ред и проблемът със залежалите пестициди от бившето ТКЗС в една от сградите на кооперацията.

Кооперацията продължава добрата традиция да няма никакви задължения и продължи със закупуването на нова селскостопанска техника и инвентар.

За отчетната 2019 година кооперацията е реализирала приход от 261 хиляди лева, като разходите са 234 хиляди лева.

252-ма са членовете на кооперацията, като са приети нови 13 членове, а на събранието бяха приети още 8 нови членове.

Общо 6 заседания е провел Управителният съвет през отчетната година, като 3 са съвместно с Контролния съвет.