99 са активните случаи на коронавирус в Самоков, има актове за неносене на маски

Новорегистрираните с положителна проба за Ковид-19 в изминалите три дни за община Самоков са 22-ма, казаха от общината. Под карантина са 159 лица.
С това активните случаи на територията на цялата община станаха 99. От тях 33 са настанени в болницата, а 66 са поставени на домашно лечение. Така статистиката за развитието на коронавируса у нас от началото на извънредното положение за общия брой на лицата от Самоков с положителен PCR е 115. От тях до 22 юни 14 са излекувани. От Общинския кризисен щаб призовават гражданите да подходят отговорно и да носят в закрити обществени пространства лични предпазни средства. Собствениците на търговски обекти трябва да изискват клиентите им да влизат в обектите с маски, а персоналът е задължен да ползва лични предпазни средства. Добре е да не се позволява струпването на много граждани в обектите.
В сградата на общината се затяга пропускателният режим, като не се допуска влизането на граждани по етажите. В преддверието на общината чакащите за обслужване за фронт-офиса или за консултация с общински служител не трябва да бъдат повече от шест.
През уикенда продължи контролът по спазването на противоепидемичните мерки в 7-и квартал, наложени със заповедта на РЗИ. Полицията е санкционирала лица, които не носят маски на територията на квартала, както и са извършили проверки за спазване на карантина. Съставени са 24 акта за нарушаване на противоепидемичните мерки.