С 18 играчи ФК “Кюстендил” стартира подготовка за новото първенство, Джейхан Зайденов е първото ново попълнение

  • Отборът ще тренира изцяло при домашни условия, знаят се съперниците за 7-те контроли

 

С водосвет за здраве и успехи отборът на ФК “Кюстендил” започна лятната си подготовка за новия шампионат в Югозападната трета лига. Наставникът Николай Николов изведе за първото занимание на стадион “Осогово” група от 18 играчи. Единственото засега ново попълнение е полузащитникът Джейхан Зайденов, който идва от тима на “Литекс” (Ловеч). По време на подготовката, която е разделена на два етапа, са предвидени 7 контроли.

“Подготвили сме и сме планирали всичко. Единствено не знаем пак дали няма да ни изненада коронавирусът и да ни спре. Отборът е запазен от миналия сезон на 95% и най-важното е, че всички са с нагласата да вървим още нагоре, да покажем още по- добър футбол и се надявам да постигнем нашите цели. Подготовката ще премини изцяло при домашни условия, като първите 2 седмица ще са встъпителни и в края на този период ще изиграем контрола с юношите на “Левски” до 19 г.”, коментира треньорът Николов и допълни, че се водят преговори с още играчи. Очаква се тези дни към отбора да се присъединят и Адриян Бачовски, Кирил Вълов, Виктор Мицаков и Виктор Анастасов.

Предвидени са още проверки с “Рилски спортист” (Самоков), “Миньор” (Перник), “Струмска слава” (Радомир), “Марек” (Дупница), “Беласица” (Петрич) и “Перун” (Кресна).

Целите пред ръководството и отбора на ФК “Кюстендил” са да затвърди доброто си представяне от миналия сезон и да играе водеща роля в първенството. Новото първенство стартира на 8 август.