Кметът на община Радомир Пламен Алексиев присъства на състезанието по драг рейсинг, което се проведе тази събота и неделя на летище Sofia West Airport в радомирското село Кондофрей. Събитието беше организирано от Автомобилната федерация на България. То беше първи кръг от националния календар на федерацията, а в проявата имаше и международно участие. Присъствието на Алексиев на надпреварата беше знак за положителното отношение на местната власт към развитието на спорта на територията на общината и израз на подкрепа към хората, които искат да го развиват.

Кметът на Радомир Пламен Алексиев получи награда за заслуги в развитието на автомобилния спорт у нас. Наградата, която е единствената за кмет от област Перник до момент, му беше връчена от Калоян Станчев, главен секретар на Автомобилната федерация на България. Поводът за приза беше положителната оценка на федерацията за подкрепата и професионалното отношение на Алексиев като кмет във връзка с организацията и осигуряването на подходящи условия за провеждането на състезанията по драг рейсинг.

Община Радомир и Автомобилната федерация на България ще продължат да си партнират и занапред в различни спортни инициативи. Организаторите на състезанието имат амбицията да проведат Източноевропейска купа по драг рейсинг на пистата в Кондофрей догодина.