3-месеца затвор за Борислав Р. от Дупница, след като бе хванат за втори път пиян зад волана

Ели Скоклева

Наказание „лишаване от свобода” за срок от 3 месеца, при първоначален „общ” режим на изтърпяване на наказанието, определи Районен съд – Дупница за 59-годишния Борислав Р. от Дупница. Съдия Ели Скоклева одобри споразумението, постигнато между прокуратурата и защитата на подсъдимия.

Борислав Р. се призна за виновен в това, че на 09.04.2020 г., около 14,25 часа, на ул. “Патриарх Евтимий“ в гр. Дупница е управлявал лек автомобил „Алфа Ромео“ с концентрация на алкохол в кръвта си над 0,5 на хиляда, а именно 1,79 на хиляда. Той е осъждан от Районен съд –  Дупница, с влязло в сила на 04.06.2018 г. споразумение, за управление на МПС с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 на хиляда, с което му е наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от 4 месеца, изпълнението на което е отложено за срок от 3 години.

С постигнатото сега споразумение подсъдимият ще изтърпи наказанията „лишаване от свобода” за срок от 3 месеца, при първоначален „общ” режим и „лишаване от право да управлява МПС“ за срок от 10 месеца.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.