Огромен клон, отрупан с череши, падна на кръстовище в Кюстендил

Огромен клон от доста внушителна череша се откърши и падна на тротоар и част от пътното платно на кръстовище в Кюстендил. Това се случи малко преди 19,30 часа във вторник вечерта, на ъгъла на ул. „Людмил Янков” и ул. „Ракла” в областния град. Мястото на инцидента е в близост до паметника на алпиниста Людмил Янков и Клуба на пенсионера на улица „Ракла”. За щастие по това време не е имало преминаващи хора и коли и до по-големи поражения не се е стигнало. Плодното дърво, което е близо 7 метра, е част от двор на къщата, която се намира там, а самият откършен клон бе отрупан с много череши.

На място веднага пристигнаха екипи на ЧЕЗ, полицията, както и местни кабелни оператора, тъй като огромният клон засегна доста кабели и част от по-малките клончета се оплетоха в тях.

Само за 2 дни това е второ дърво, което пада на оживено място в Кюстендил. Припомняме, че в неделния ден близо 10-метрова липа се сгромоляса с всичка сила в центъра, като по чудо оцеля 2-годишно момиченце след бързата намеса на майка си, която успя да я издърпа. Нелепият инцидент стана в градската градина, намираща се пред сградата на общината, по обяд.