150 000 евро са иззети при спецакция срещу дрогата в Сандански

  • Гл. прокурор Иван Гешев: Недопустимо е в града да има стрелби с автомати, палежи, сбивания…

Две специализирани операции срещу битовата престъпност и срещу наркоразпространението под ръководството на прокуратурата се проведоха в град Сандански. По този повод в курортния град пристигнаха главният прокурор Иван Гешев, говорителят на главния прокурор Сийка Милева и главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

Главният прокурор съобщи, че при акцията срещу група, занимаваща се с разпространение на дрога, са намерени над 150 000 евро и други валути, както и наркотични вещества. Задържани са около 10 души. „Сандански е хубав град и е недопустимо да има стрелби с автомати, палежи, сбивания, това не е добре за гражданите и за бизнеса. Затова стремежът ни е в близката година тези проблеми да приключат. Ако хората, които правят тези неща, не преустановят криминалната си дейност, ще я преустановим ние“, предупреди главният прокурор. В отговор на журналистически въпроси Иван Гешев коментира, че за прокуратурата няма недосегаеми, независимо от позицията, която заемат:

„Докато аз съм главен прокурор, българската прокуратура няма да прави компромиси, подходът за всички ще бъде еднакъв. Единственото, с което ще се съобразява прокуратурата, е дали си нарушил закона, или не. Това е разграничителната линия“, коментира още той.

При посещението си в Сандански главният прокурор и говорителят Сийка Милева се срещнаха с прокурори от Районната прокуратура в града, а по-късно разговаряха и с жители на населеното място.