В Белица тестват за коронавирус местни жители, работили в кланица в Германия

Радослав Ревански

В Белица тестват местни жители, работили в кланица в Германия, в която е установено огнище на коронавирус, каза кметът на общината Радослав Ревански. Става дума за семейство, бащата на жената и шофьора, който ги е докарал, който също е от Белица, посочи Ревански. На четиримата са направени бързи тестове, които са отрицателни. Направени са и PCR тестове.
Прибирайки се в България, семейството не е уведомило никого за това, че идват от огнище на коронавирус. При създалата се ситуация в кланицата те буквално са се изплашили и са решили да се приберат, посочи кметът на Белица. В първите дни след пристигането си са проявили самосъзнание да не общуват с никого, дори и с близките си, уточни Ревански.

„Никой нищо не ги е питал на границата и те никому не са казали. Не искам да давам оценка, но не е сериозно… Да, факт е, че когато се прибираш от Германия, вече няма карантина, но те трябва да питат хората буквално – кой откъде се прибира“, каза кметът.

След като бързите тестове показват отрицателни резултати, обаче са се успокоили и са осъществили контакт с хора в махалата. Това е принудило общинския кмет да ги постави под карантина.
Работниците от кланицата в Германия са пътували с още трима души от съседна община, посочи Радослав Ревански. Информацията за това е подадена към Регионалната здравна инспекция в Благоевград.