Стадионът в Джерман с нови съблекални

  • На съоръжението тече цялостен ремонт с 30 000 лв. от бюджета на община Дупница

С нови съблекални стадионът в село Джерман ще посрещне новия сезон. Стадионът, който е с осветление от началото на тази година, вече ще бъде и с много добри условия за ползващите го. Тече цялостен ремонт, като той обхваща двете съблекални, подмяна на ел. инсталация, ВиК системата, обзаведени бани и тоалетни.

В бюджета на община Дупница за тази година за извършване на ремонтните дейности бяха заложени 30 000 лв., още повече че съоръжението приема всекидневно трениращи десетки деца. На стадиона в селото освен местния “Ботев” (Джерман) тренира и детско-юношеската школа на ФК “Марек 1919”. “Условията трябва да бъдат такива, че освен мъжките отбори най-вече децата от школата да се чувстват комфортно. Неслучайно и теренът се поддържа в максимално добро състояние, полива се постоянно.

Освен това осветлението на стадиона позволява да се провеждат и тренировки в късните часове на деня. Мястото се използва активно и от жители на селото, които индивидуално провеждат там тренировки. С изграждането на базата стадионът ще може да приема и контролни срещи на професионалните отбори”, коментира зам.-кметът на Дупница Крум Милев.