Ковид-19 взе поредна жертва в Кюстендил

82-годишна жена е в критично състояние в пернишката болница

 

74-годишeн мъж почина от Ковид-19 в Кюстендил, съобщиха от областния щаб за борба с коронавируса. Мъжът е бил в крайно тежко състояние и с придружаващи заболявания. В Ковид отделението на МБАЛ „Д-р Никола Василиев“ в Кюстендил е хоспитализиран 56-годишен мъж, изписани са трима. Общо настанените за лечение са 11 души.

Новите случаи от четвъртък в област Кюстендил са 14. Всички лица с положителен тест за коронавирусна инфекция са от община Кюстендил и са предимно жители на кв. „Изток“.

В същото време стана ясно, че жена на 82 г. с коронавирус е в критично състояние в отделение “Реанимация” на МБАЛ “Рахила Ангелова” в Перник. Тя е била прехвърлена от Специализираната болница за активно лечение на белодробни болести, където е била хоспитализирана заедно с 63-годишния й син.
Пациентката е с тежка дихателна недостатъчност. Има съпътстващи заболявания диабет и хипертония. Това е първият случай на заболял от COVID-19 в региона, при който се налага реанимация. Още двама са новорегистрираните случаи с положителни проби, съобщи РЗИ. Това са майка и дъщеря на 61 г. и 33 г. от Перник. Оставени са под 14-дневна домашна изолация, без симптоми. Под карантина са 122-ма жители на региона.