Отборите на „Струма” и „Орел” ще играят контрола в Марикостиново

Струма Марикостиново

На стадиона в село Марикостиново местният „Струма” ще домакинства на ФК „Орел” (Лебница) в контролен мач. Отборът на Атанас Терзиев е втори във временното класиране на областната група „Струма-2”, а тази на Васил Джибов – втори в областна група „Струма-1”. Стана традиция двата отбора да се срещат в удобни моменти в контролни мачове, припомнят фенове.
„Редно беше този път да върнем визитата на колегите и да играем в Лебница. В момента обаче там вратарските полета на терена са засадени с нова трева и при това положение се прие и този двубой да се играе при нас в Марикостиново. Добре че имаше дъждове, та теренът се намира в добро положение.
От две години насам изгоря помпата, иначе имаме сонди с подпочвена вода и 4 пръскачки. Уведомили сме кмета на селото Гергана Тодорова, която обеща да придвижи нещата до общинското ръководство в Петрич. Идваха някакви представители от общината, но до ден днешен втора година никой не подменя изгорялата помпа. Дори имаше предложение от нашите футболисти да съберем сумата и да купим една нова помпа, но според мен това е жалко за община като Петрич. Дано нещата се оправят по най-бързия начин, за да може да поддържаме терена, защото трябва да сме напълно готови за новото първенство”, сподели старши треньорът на „Струма” (Марикостиново) Атанас Терзиев.
„Напусна ни резервният вратар Мариян Бъчваров, който замина на бригада в САЩ. Така останахме с 47-годишния ветеран Валери Терзиев. Обещано ни бе от дългогодишен наш футболист да доведе при нас 18-годишния вратар Живко Стоянов от Петрич, който е преминал през ДЮШ на „Беласица” и „Пирин” (Благоевград). Предишният ни контролен мач в Дамяница, който играхме там по покана на кмета им срещу местния „Локомотив”, завърши 2:2. Радвам се, че при нас се завърна отново Боби Иванов – едно много упорито момче, което се раздава на терена на 100%, уважаван е от колегите си навсякъде. До края на лятната подготовка предвиждам още три контролни мача, като ще търся по-силни противници от нас”, допълни Атанас Терзиев.