Районен съд – Дупница призна 24-годишния А.С. от гр. Рила за виновен в противозаконно отнемане на МПС, повреждането му и бягство от местопроизшествието, като му наложи наказание „лишаване от свобода” за срок от 1 година и 4 месеца при първоначален „строг“ режим на изтърпяване.

Съдът, под председателството на съдия Маргарита Алексиева, призна за виновен 24-годишния мъж в това, че е отнел противозаконно чуждо МПС – лек автомобил, марка “Опел Астра”, на 28.12.2019 г. в град Рила, на стойност 2300 лв. Ползвал автомобила и след последвала повреда, вследствие на причинено ПТП на стойност 1326 лв., го изоставил без надзор в крайпътна канавка при подлез под жп линията Дупница – Бобов дол. Деянието е извършено при условията на повторност, след като А.С. е бил осъден с влязла в сила присъда за друго такова престъпление. Изтърпял е наказание “лишаване от свобода” за срок от единадесет месеца и от него не е изтекъл 5-годишният срок по чл. 30 от НК.

Съдът приспада времето, през което подсъдимият Асен С. е бил задържан с постановление на Районна прокуратура-Дупница, считано от 29.12.2019 г., и времето, през което същият е бил с взета мярка за неотклонение „задържане под стража”, с определение на РС – Дупница от 30.12.2019 г.

Присъдата, с която на А.С. му е наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от 1 година и 4 месеца за отнемане, повреждане и изоставяне на чуждо МПС, може да се обжалва и протестира в 15-дневен срок, считано от днес пред Кюстендилския окръжен съд.