В града се проведе акция на жандармерията и полицията за спазване на мерките

Нови трима са диагностицирани с коронавирусна инфекция в област Кюстендил. Това са двама души на по 57 години и един на 53 години, съобщиха от Областния щаб за борба с коронавируса. Пробите им са изпратени от частна лаборатория, не са взети от екипи на РЗИ-Кюстендил или от болничните заведения в областта.

В момента в Ковид отделението на МБАЛ „Д-р Никола Василиев“ в град Кюстендил са хоспитализирани 17 души. Петима от настанените за лечение са в добро общо състояние. Двама души са в критично, а на останалите, настанени за лечение от коронавирусна инфекция, състоянието е средно тежко.

През изминалото денонощие е починал един мъж на средна възраст от кв. „Изток“, който е бил с редица придружаващи тежки заболявания.

В същото време в продължение на три дни в Кюстендил се проведе специализирана полицейска операция за опазване на обществения ред и стриктното спазване на противоепидемичните мерки. В акцията взеха участие служители на районното управление в Кюстендил и служители от дирекция “Жандармерия”. Също така те следиха за движението на сезонните работници на територията на града.