„Беласица” стартира лятната подготовка в Петрич само с един нов футболист

83-годишният Зоро хвърли кофа с вода за успех пред играчите, преди да започнат обиколката си на стадиона

Мъжкият отбор на ОФК „Беласица” (Петрич) започна лятната си подготовка за новото футболно първенство на ЮЗ трета лига на стадион „Цар Самуил”.
Водосвет за здраве и успехи отслужи отец Ангел Кочев. Той бе придружен от църковна певческа формация, която внесе допълнително настроение по време на церемонията.

„Тази година подготовката на ФК „Беласица” стартира точно на големия църковен празник Петровден. Така се получава доверието на Бог и е сериозна предпоставка за успешна лятна подготовка, без контузии и влизане на отбора на „Беласица” по честен път във втора лига”, заяви отец Ангел Кочев. Веднага след това той поръси със светена вода присъстващите спортисти и членове на екипа.
С пожелание за добра лятна подготовка и успехи към футболистите се обърна и вр.и.д. управител Иван Златински.
83-годишният майстор Зоро хвърли кофа с вода пред футболистите, преди да започнат обиколката си на стадиона под ръководството на помощник-треньора Ивайло Хаджигаев.

Тук бе и народният представител от ПП ГЕРБ Георги Динев. Присъстваха и щатните служители към ОФК „Беласица” и треньорите от ДЮШ. Най-верните привърженици на Бела бяха заели местата си по трибуните, начело с композитора Светослав Лобошки в компания с досегашния управител Венко Папалюгов, дългогодишния шеф на „Комити” Боби Костадинов, Иван Кочев, Георги Тенчев, Вальо Стефанов и други.
20 футболисти облякоха тренировъчния екип по време на първата тренировка от първия етап. Между тях беше и новопривлеченият Атанас Димитров-Малкия Джаич, който за втори път в кариерата си след 2016/2017 година е част от петричкия тим. Той за последно игра в отбора на „Вихрен” (Сандански). От досегашните футболисти отсъстваха вратарят Кирил Георгиев, който е с болки на оперираното коляно и ще почива по лекарски указания, и неизменният титулярен халф-защитник Симеон Бояджиев – зает с учебна дейност в ЮЗУ.
Общо 6 контролни срещи планира старши треньорът на мъжкия отбор Саша Симонович по време на подготвителния цикъл. Засега са уточнени 4 от тях, както следва:
– 11 юли – срещу новака във втора лига отбор на „Септември” в Симитли;
– 15 юли – срещу „Пирин” (Гоце Делчев) на стадион „Цар Самуил”;
– 18 юли – срещу новака във втора лига отбор на „Миньор” в Перник;
– 25 юли – срещу ФК „Кюстендил” на стадион „Осогово”.

– Търсят се противникови отбори за 22 юли и 1 август.