Общинският съвет на Банско прие решения, свързани с оздравителната програма на “Топлоснабдяване”

Общинският съвет на Банско прие решения, свързани с оздравителната програма на “Топлоснабдяване Банско” ЕООД, съобщиха от общинския пресцентър. Съветниците единодушно са одобрили плащането на законоустановените данъци и такси по придобиването на имуществото в размер на над 41 хиляди лева да бъдат поети от общинския бюджет. С придобиването на имуществото – сгради, терени и инфраструктура, “Топлоснабдяване Банско” ще може да се възползва от редица банкови условия, въведени с мерките на извънредното положение, посочват от пресцентъра на общината.
На днешното редовно заседание съветниците са гласували и започване на действия по закриването на неработещи търговски дружества с общинско участие. Като извънредна точка в дневния ред е включена и докладна на кмета за одит на “ПФК – Банско” ЕАД за 2018 и 2019 година. Такова решение е било взето през февруари тази година, но поради обявеното извънредно положение не се е стигнало до изпълнението му в определения срок, допълват от пресцентъра на общината.

Също така стана ясно, че се променя начинът на плащане на таксите в детските градини. Общинският съвет е взел решение месечната такса в детските градини да не бъде фиксирана. Досега родителите са плащали по тридесет лева на месец. Според решението на Общинския съвет плащането ще е в размер на 1,50 лева само за дните, в които децата са посещавали градина.
С това се цели да се облекчат финансовите разходи на семействата с малки деца. Одобрената цена за детската кухня е 1,27 лева на ден.
С пълно мнозинство е одобрено и решението за финансирането на участието на две деца от местното начално училище в космическия лагер Space Camp Turkey.