Направиха първа копка на нов комплекс за 60 млн. лв. в Самоков

Комплексът включва спортно-възстановителен център, хотелска част, медицински център и жилищна зона от затворен тип

На официална церемония поставиха символичното начало на строителството на нов комплекс в Самоков. Проектът цели създаването на достъпно и привлекателно място за живеене, спорт и възстановяване.
Начинанието бе благословено от Негово Преосвещенство Белоградчишкия епископ Поликарп, викарий на Софийска митрополия, в съслужение с местни духовници. Символичната “първа копка” направиха кметът на община Самоков Владимир Георгиев и изпълнителният директор на фирмата инвеститор инж. Петър Георгиев. “За мен е истинско удоволствие да присъствам на старта на един толкова мащабен проект, който е една много сериозна и смела инвестиция”, каза кметът.

При реализацията на проекта ще работят основно самоковски фирми.
Проектът е на стойност около 60 млн. лв. и ще се реализира върху терен от 60 дка. Комплексът включва спортно-възстановителен център, хотелска част, медицински център и жилищна зона от затворен тип. В спортната част се предвижда изграждането на многофункционалната зала, разполагаща с 2500 места, втора основна тренировъчна зала, допълнителни зали, басейн, СПА център и фитнес.

Проектът предвижда изграждането на медицински център с лаборатория за образна диагностика, лаборатория за функционална диагностика и рехабилитация. Местата за отдих включват хотелски комплекс и жилищна зона от затворен тип. Жилищната зона ще включва 32 самостоятелни къщички – 7 двуетажни, 9 триетажни еднофамилни и 16 редови къщи, разположени изцяло в паркова среда. Предвижда се изграждането на комплекса да приключи през 2023 г.