Volkswagen се отказа от завод в Турция, поне на този етап

Компанията “Фолксваген” (Volkswagen) е решила да не изгражда свой нов завод в Турция, се посочва в публикация на Automobilwoche, позовавайки се на източници от германския автомобилен производител, предаде БНР.

Според електронното издание, “Фолксваген” няма да изгради планираната фабрика за редица свои модели в близост до турския пристанищен град Измир. Вместо това новото поколение VW Passat и Skoda Superb трябва да се възложат на завода на компанията в Братислава, Словакия. Това е голяма неуспех за Турция, посочва изданието.

Компанията “Фолксваген” окончателно се отказала от плановете си за завод в Маниса, Турция, където да се произвеждат редица модели на автомобилния гигант. Това беше потвърдено от няколко източника от автомобилния концерн, посочва Automobilwoche.

Фабриката в Западна Турция трябваше да създаде 4 000 работни места, като “Фолксваген” искаше да инвестира около един милиард евро в изграждането на следващото поколение модели от среден клас VW Passat и Škoda Superb. През октомври миналата година “Фолксваген” отложи решението си за такъв завод на фона на международните критики относно военните операции на Турция в Сирия.

На този етап компанията “Фолксваген” не е коментирала информацията на Automobilwoche, посочва агенция Ройтерс./БНР