Безплатни туристически обиколки из двете стари бани за празника на село Баня

Този петък и събота в разложкото село Баня ще се проведат мероприятията, посветени на Празника на моето село. Петъчният следобед е отреден за рисунка на асфалт. От 18,30 часа децата от китното селце ще преобразят със своите рисунки пространството около Старата българска баня. Малките художници ще творят на тема “Моето семейство и Баня”. Желаещите да се включат в изявата трябва да заявят своето участие до 17,00 часа на 3 юли 2020 г. в сградата на читалището. Празничният ден ще завърши с награждаване на победителите от фотоконкурса “Баня през моя обектив”. Кметът на селото Магда Първанова ще награди авторите на трите снимки, събрали най-много гласове чрез харесване във фейсбук.
На 29 юни бе даден старт на гласуването в профила на Туристически информационен център-Баня, което ще продължи до 17,00 часа на 2 юли 2020 г. В албума фотоконкурс “Баня през моя обектив” всеки може да подкрепи своя фаворит чрез харесване на снимката.

На 4 юли от 10,00 и 16,00 часа ще има безплатни туристически обиколки, включващи посещение на старата българска баня и Турската баня. Обиколки, на които жителите и гостите на Баня ще могат да усетят атмосферата на Старите бани в Разложко, да научат нещо за древната история на селото. Сборен пункт: пред ТИЦ-Баня, намиращ се до Турската баня. Организаторите – Кметство село Баня и НЧ “Просвета-1908”, уверяват, че при провеждане на мероприятията ще бъдат спазени всички противоепидемични мерки.