Перничани посрещнаха Джулай морнинг с концерт на крепостта „Кракра”

Група младежи почистиха изхвърлените извън съдовете за смет отпадъците след събитието

След няколкогодишно прекъсване Перник отново се потопи в атмосферата на Джулай морнинг. На пернишката крепост се проведе концертът, вдъхновен от вечния хит на Juriah Heep – July Morning. Той бе открит от зам.-кмета на община Перник Стефан Кръстев.
“Възраждаме една традиция, която ще бъде надградена през идните години. Перник има своите традиции в рок музиката и може да бъде център на развитието й”, каза той. Кръстев благодари на партньорите в организацията на събитието, които осигуриха и съдове за разделно събиране на отпадъците.
Първи на сцената излязоха музикантите от група Strix. След тях свириха групите Rock ON, “Цунами”, M&M’s crew, “Перун” и Stone Friends. Концертът продължи до полунощ.

След края на концерта за Джулай морнинг на Пернишката крепост група младежи, които дочакаха първото юлско утро на хълма, почистиха изхвърлените извън съдовете за смет отпадъци. Иначе всички боклуци са събрани разделно в 10-те комплекта съдове за разделно събиране. Чувалите – оставени на удобно място при входа на крепостта и по-късно бяха извозени. Жители на кв. „Варош“, които са били на хълма Кракра рано сутринта, изразиха своите адмирации към младите хора и добавиха, че те могат да бъдат пример за връстниците си.