В Италия намериха 40 откраднати луксозни автомобила в контейнери!

BMW M6, Audi Q7, AMG GLC 43: италианската полиция открива 40 откраднати луксозни автомобила, които е трябвало да бъдат превозени с кораби за Турция и Либия. Общата стойност на автомобилите е 3.2 милиона лева!

Невероятна находка в пристанищата на двата италиански града Салерно (провинция Кампания) и Тауро (Калабрия): полицията открива в няколко контейнера 40 луксозни автомобила от марките Audi, BMW, Jaguar и Mercedes. Крайните дестинации на корабите са били Турция и Либия. Оказало се, че преди това всички автомобили са били обявени за откраднати в региона на канадския град Торонто!

Полицията смята, че това не са всички подобни случаи

Месеци наред служители на канадските гранични власти, службата за разследване на финансови престъпления на канадския окръг Йорк и италианската полиция са разследвали поредица от кораби с контейнери с автомобили за износ, които са били изпратени от Торонто. По пътя от Канада до Турция и Либия контейнерите са спрели в Италия, където са били спрени от полицията. Сред намерените автомобили има скъпи модели като BMW M6 кабриолет и Mercedes AMG GLC 43. Останалите автомобили от марките Jaguar, Lexus, Land Rover, , Honda, Hyundai и Toyota не са посочени с конкретни модели. Общо полицаите са конфискували 40 автомобила на стойност 2,7 милиона лева, като още преди изпращането с корабите са иззети автомобили на стойност 500 000 лв. Откраднатите автомобили ще бъдат върнати на собствениците им./autobild.bg