„Миньор” победи „Марек”

Футболистите от Перник спечелиха и контролата срещу „Сливнишки герой”

 

„Миньор” (Перник) победи с 2:1 „Марек” в поредната си контрола по време на подготовката си за Втора лига. На стадион „Димитровец“ в Ковачевци старши треньорът Юрий Васев пусна в игра два различни състава за по едно полувреме.
Първият гол в мача падна в 13-ата минута, когато Тони Стоичков засече центриране на Йоан Маринов отдясно. Преди попадението вратарят на дупничани отрази удар на Радой Божилов. В 34-тата минута Маринов се възползва от пас на Борислав Будинов и удвои.
Секунди след гола Чечев от гостите и Методиев от „Миньор” се сдърпаха в центъра и бяха изгонени.
Крайното 2:1 оформи Веско Любомиров с удар от 25 метра, попадна в горния ляв ъгъл на вратата, пазена от Костадинов.
След срещата „чуковете“ получиха двудневна почивка и ще продължат лагера си в понеделник.
В друга контрола пернишките футболисти надвиха „Сливнишки герой” с минималното 1:0 в контролна среща, която се игра в Ковачевци, където отборът на „чуковете“ е на подготвителен лагер. Слишков вкара единственото попадение още в първата минута, а момчетата на Юри Васев изпуснаха още 4-5 ситуации да увеличат аванса си.
Освен това перничани нацелиха и гредата след удар отдалеч на Даниел Гогов. Полузащитникът изпусна и най-чистото положение в началото на втората част, когато остана очи в очи с вратаря, но стреля в тялото му.
„За този етап на подготовката мога да кажа, че съм доволен от момчетата и се вижда добрата работа на треньорския щаб. Тренировките са тежки, не може на този етап да искаме толкова много, усеща се умора. Определено обаче съм на мнение, че вървим по правилния път“, каза след контролата главният мениджър на отбора Славчо Павлов.

Междувременно бе променен началният час на срещата с „Локомотив” (София). Двубоят ще се играе в следващата събота от 11 часа вместо от 18 часа.