Районен съд – Дупница, под председателството на съдия Страхил Гошев,  определи мярка за неотклонение „задържане под стража” по отношение на Антон М. (на 43 години) и мярка „парична гаранция“ в размер на 500 лв. по отношение на Иван Г. (на 20 години). Антон М. е обвиняем за кражби и опит за отнемане на чужди вещи, извършени в град Бобов дол, а Иван Г. – за съучастие с Антон М. при опита за кражба от кафене в града. Прокурор Михаил Крушовски от РП – Дупница бе внесъл искане за вземане на най- тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение и на двамата.

Антон М. е обвиняем за 3 деяния от прокуратурата – за опит и за отнемане на чужди движими вещи. На 29.02.2020 година от жилище в бл. 14 в Бобов дол е отнета парична сума в размер на 380 лв. На 15.04.2020 г. от газстанция е отнет петжилен меден проводник, с дължина 13 м, на стойност 7,15 лв. На 02.05.2020 година от кафе-аперитив в централната градска част, в съучастие като съизвършител с Иван Г., Антон М. е направил опит да отнеме уебкамера, с usb кабел, монетник, стъклени бутилки с алкохол, парична сума в размер на 16,48 лв., или чужди движими вещи на обща стойност 76,84 лв., като опитът е останал недовършен поради пристигане на служители на РУ-Бобов дол.

Антон М. е извършил престъплението при условията на опасен рецидив, осъждан е 17 пъти, в това число и на лишаване от свобода. Последното му наказание от 1 г. и 6 м. лишаване от свобода е изтърпяно на 26.11.2018 г.

Иван Г. е привлечен като обвиняем за опита за кражба от кафе-аперитив в центъра на Бобов дол, в съучастие с Антон М. 20-годишният младеж е осъждан 6 пъти до момента.

Съдът счете, че е налице обосновано предположение, че именно обвиняемите са извършители на посочените престъпления и че е налице реална опасност същите да извършат ново престъпление.

С оглед данните за постоянната трудова ангажираност на обвиняемия Иван Г. във фабрика за обувки, получаваните месечни доходи в размер на 700 лева, младата му възраст и характеристиките на деянието, в извършването на което е обвинен, което е достигнало единствено до фазата на опита, съдът приема, че следва да бъде наложена като най-адекватна мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 500,00 лева, която да бъде внесена в 7-дневен срок от влизане в сила на определението, с което мярката за неотклонение е взета.

Определението на РС – Дупница, с което по отношение на Антон М. е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“, а на Иван Г. мярка „парична гаранция“, може да се обжалва и протестира с частна жалба и протест в 3-дневен срок пред Окръжен съд-Кюстендил.

 

1 коментар

  1. Ура, браво и да живей!!! Задържаха най-големия престъпник в България! Заради Тони сме на последно място по доходи, по достъп до здравната система, на последно място по образованост, без бъдеще, на първо място по корупция и смъртност! Сега Родината ще тръгне нагоре, ще потекат реки от мед и масло и ние само ще кусаме! Хвала на такава власт, която ни отърва от кръвопиеца! Ликувай Българио! Всички да излезем на площадите, за да благодарим на Баце и Гешев! Ех, Мила Родино, как стигна дотук?

Comments are closed.