Кметът на Разлог инж. Красимир Герчев връчи наградите на участниците в конкурса „Спортът е здраве за духа и тялото”. Конкурсът бе организиран по повод Световния ден за борба с наркоманиите. Целта бе деца и младежи да направят снимки, колажи или нарисуват своето преживяване сред природата – в планината, на реката или където обичат и покажат как със спорт в духа на феърплей и състезателност са активни, отговорни и спортът е здраве за духа и тялото. На събитието присъства и председателят на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни инж. Венцислав Гърменов, учители, родители на деца, които участваха в инициативата. Обществените възпитатели Мария Костадинова, Лина Пъргова и Калина Ергина, по чиято инициатива се проведе начинанието, благодариха на децата, които рисуваха, снимаха и отразяваха своите занимания сред природата.
“Този конкурс показа, че децата на Разлог обичат природата, уважават спорта и са активни и отговорни с мисъл за околната среда и посветени на физическата дейност – колоездене, волейбол, тенис, бягане и др.”, казаха организаторите
Кметът инж. Красимир Герчев оправи своя поздрав към участниците за това, че посвещават свободното си време на разходки и преходи в планината и грижа за природата, на младите спортисти, които показаха, че спортът наистина е здраве за духа и тялото. Обществените възпитатели към МКБППМН благодариха специално на oбщина Разлог и кмета инж. Красимир Герчев за неизменната подкрепа за всички начинания в името на децата на председателя на комисията инж. Венцислав Гърменов за съпричастността и отличното партньорство в реализацията на дейности и мероприятия на комисията, посветени на успешна превенция и активна работа с деца за осъществяването на полезни дейности. Церемонията по награждаването бе организирана с изключителната помощ на директора на Исторически музей – гр. Разлог Христина Манова, която е и организатор на обичани от малки и големи летни занимания за деца.