Софийският градски съд отказа да пусне от ареста Кристиан Николов, причинил смъртта на Милен Цветков, предаде репортер на БГНЕС.

Николов поиска от съда мярката му за неотклонение да бъде изменена и настояваше да бъде освободен от ареста, но градският съд отказа молбата му.

По време на заседанието прокурорът Иван Кучиев каза, че разследването е към своя край.

„Всъщност разследването е към края, наистина. Престоят изготвянето и представянето на съществени експертизи и след тях ще се прецени вече дали са необходими последващи следствени действия, като реално трябва да сме коректни и да бъде отразено, че приключването на разследването в сроковете до голяма степен зависи и от това как насрещната страна ще упражни своите права и дали няма да шиканира процеса“, посочи обвинителят след заседанието.

Заседанието днес протече в отсъствието на самия Кристиан Николов. Той бе включен с видеовръзка и след като каза, че поддържа молбата – своята и на защитника, че не желае да участва в това производство, връзката беше преустановена и мярката се гледа в негово отсъствие.

БГНЕС припомня, че 22-годишният Кристиан Николов навръх Великден уби с автомобила си журналиста Милен Цветков. Фаталната катастрофа стана на кръстовище в София, докато Цветков чака в колата си на червен светофар, той бе отнесен с жесток удар отзад от джипа, управляван от Кристиан. Момчето седнало зад волана под въздействието на наркотици. Заедно с него в колата са били синът на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов – Георги, и 21-годишната Симона Цветкова, които също получиха обвинения, че са затаили истина и са с гаранции от по 10 хиляди лева. За майката на Кристиан Николов – Десислава, обвинението е, че е предоставила автомобил на дрогирания си син и е пусната под гаранция от 100 000 лева. /БГНЕС