Арестуваха президентски съветник от Сандански

Илия Милушев

Съветникът по сигурност и отбрана на държавния глава Илия Милушев от Сандански е арестуван, съобщиха от Военно-окръжна прокуратура-София. Първоначално Милушев е разпитан като свидетел. След извършена компютърно-техническа експертиза на иззет от него телефон се установява, че в апарата има информация, касаеща Държавна агенция “Технически операции”. Доброволно е предал четири документа, които са били нерегламентирано изнесени от Държавна агенция “Разузнаване”.

Според агенцията документите съдържат информация, представляваща държавна тайна. Обяснил е, че е намерил документите в служебната си каса в кабинета на сградата на администрацията на президента. Това е наложило извършването на действия по разследванията и в сградата на президентската администрация.

Предстои наблюдаващите прокурори да извършат преценка дали ще бъдат предявявани обвинения и взети мерки за неотклонение на задържаните.

“Вече няма недосегаеми! Не може затворите да са пълни само със социално слаби и без политическо влияние български граждани. Прокуратурата действа на базата на закона, както в ДАБЧ, МОСВ, ДХК, ГДБОП, така и в Администрацията на президента.” Това написа в туитър главният прокурор Иван Гешев по повод акцията в президентството от тази сутрин, където прокурори обискираха кабинети и иззеха документи.