Сребро и два бронза за СК ”Пауталия спорт 2005” от държавното за хора със зрителни увреждания по стрелба с лък

Състезателите на СКХЗУ ”Пауталия спорт 2005”

Кюстендилският отбор вдигна купа за второто място в комплексното класиране

 

Столицата бе домакин на държавното състезание по стрелба с лък за хора със зрителни увреждания, организирано от федерация „Спорт за хора със зрителни увреждания”. Надпреварата се проведе в две категории – „Б1” и „Б2”. Отборът на Кюстендил се класира на второ място след СКИ ”Витоша” (София).

В категория „Б1” стрелят хората с нулево зрение и маски, а в „Б2/3” слабо виждащи без маски, като всички стрелят със „спотър”. Това информира Кънка Витова, председател на СКХЗУ ”Пауталия спорт 2005”.

Кюстендилският тим участва с 3-ма състезатели в категория ”Б1” – Росица Иванова, Борислав Лазаров и Стефанка Янкова, в кат. ”Б2/3” с Кънка Витова, Пламен Петров и Василка Николова. „Спотър” на отбора беше Венцислав Великов, който е и треньор, а помощник Патрик Великов. В  кат. „Б2/3” участваха 20 състезатели на федерацията, а в кат. „Б1” –  17 състезатели.

В категория „Б2/3” бронзов медал спечели Кънка Витова от СК ”Пауталия спорт 2005”, среброто остана за Теодор Стоянов от СКИ ”Витоша” (София), а първото място грабна Тодор Георгиев от СК ”Бялата лястовица” от Габрово.

В кат „Б1” сребърния медал завоюва Борислав Лазаров, а бронзовия спечели Стефанка Янкова – и двамата от СК ”Пауталия спорт 2005” (Кюстендил). Шампион стана председателят на федерацията док. Иван Янев от СКИ ”Витоша” (София).

“Безкрайно съм доволна от представянето на всички наши състезатели и от треньора ни Венцислав Великов, без когото не бихме могли да се справим”, сподели Кънка Витова.