На добър час за абитуриентите от Професионалната гимназия по транспорт в Разлог

Професионалната гимназия по транспорт в Разлог си взе сбогом със зрелостниците от випуск 2020. От гимназията се бяха постарали да създадат неповторима атмосфера и приятен спомен за своите абитуриенти.

Завършващите получиха своите дипломи от директора на гимназията Емилия Йорданова и преминаха под специално направени арки от цветя. Особено тържествен бе моментът, когато абитуриентите целунаха училищното знаме и го предадоха на отличниците от по-малките класове.

Христина Попова разчувства присъстващите с мили думи: „Дерзайте, мили мои ученици! Бъдете упорити, не се отказвайте пред трудностите, дори и когато се наложи да отстъпиш крачка назад, дори и когато разбереш, че не си първият откривател! Или както е казал поетът:


За да останеш, за да си потребен, за да те има и след теб дори ти всяка вещ и образ покрай тебе открий отново и пресътвори. /Веселин Ханчев/
Животът има нужда от вас. Светът се крепи на младостта. Вие сте нашето продължение, нашата надежда, нашата вяра. Докажете го! На добър час, абитуриенти! Обичам ви!”.