Гимназисти донесоха в Перник награди от националната олимпиада по информационни технологии

„Успехите, постигнати за поредна година от учениците на Професионалната гимназия по икономика на националната олимпиада по информационни технологии, са впечатляващи“. Това каза кметът на община Перник, който прие наградените млади информатици, водени от директора на гимназията инж. Румяна Иванова и техния преподавател инж. Людмил Велинов. Градоначалникът добави, че това е основата, която може да даде на учениците различни хоризонти за бъдещото им развитие. „Такива успехи често стоят встрани от медийните светлини, въпреки че носят страхотен имидж на града ни. Горди сме, че възпитаници на пернишките училища всяка година постигат впечатляващи резултати“, подчерта Владимиров.
Директорът на гимназията благодари на общинското ръководство, че е обърнало внимание на постиженията на пернишките ученици. „От 2014 г. насам няма година, в която учениците на Велинов да не са завоювали призови места“, добави инж. Иванова. Тя коментира, че за нея и учениците това внимание е изключително важно, защото е признание на успехите им на местно ниво. Проектите, които учениците разработват, са свързани с Перник и се предоставят безвъзмездно на Регионалния исторически музей и други институции. От националната олимпиада училището има златен и сребърен медалист.
Учениците подариха на кмета на община Перник Станислав Владимиров и зам.-кмета Стефан Кръстев екипа на отбора по информатика на ПГИ-Перник. Общинското ръководство връчи на инж. Людмил Велинов специален плакет в знак на благодарност за работата му с учениците. С плакети и подаръци бяха наградени и директорът на училището, и призьорите от олимпиадата по информационни технологии.