В Костенец търсиха млади таланти в леката атлетика

Кметът на община Костенец Йордан Ангелов и Антон Бонов – член на федерацията по лека атлетика, дадоха старт на програмите „Да открием 100 таланта за атлетиката в България“ и „Атлетика за младежи”.
„Да открием 100 таланта за атлетиката в България“ е съвместна програма на Министерството на младежта и спорта и Българската федерация по лека атлетика.
Над 50 деца на възраст между 5 и 12 г. от всички населени места в община Костенец се включиха в откритата тренировка на спортен комплекс „Бенковски” в гр. Костенец.
Програмата за откриване на младите таланти ще обхване над двадесет клуба от цялата страна, сред които е и Атлетически клуб КЛАС-Костенец, а всеки клуб трябва да избере пет надарени подрастващи атлети, които ще се срещнат на тренировъчен лагер от 9 до 13 септември в Кюстендил.
Гост на инициативата беше и Георг Георгиев – заместник-министър на външните работи, и депутатът от 44-тото Народно събрание Васил Цветков.
Присъства и председателят на Общински съвет-Костенец заедно с общински съветници и кметове на кметства.
На събитието дойде и Яна Касова, която освен общински съветник е и български състезател в бягането с препятствия. През 2002 година тя печели бронзов медал в бягането на 100 метра с препятствия на Европейското първенство по лека атлетика в Мюнхен. Личното постижение на Касова в тази дисциплина е 12.75, постигнато в Банска Бистрица на 23.06.2002 г. Касова е родом от Костенец, което ни прави още по-горди.
Кметът Ангелов поздрави на първо място децата участници за упоритостта и любовта им към спорта. “Аз също съм човек на спорта. Също нося спорта в сърцето си. Подготвени са няколко инфраструктурни проекта и предстои да изградим спортна площадка в гр. Костенец, игрище за футбол и площадка за фитнес на открито в двора на бившия Пионерски дом и спортна площадка в село Костенец. Наша обща задача е да възпитаваме и изграждаме не само успешни състезатели, но и здраво и активно младо поколение”, заяви още Ангелов.