Прокуратурата: Обвиняеми лица използват протестите, за да попречат на работата ни

Обвиняемият бизнесмен Васил Божков и подсъдимият банкер Цветан Василев си партнират с политици и журналисти с цел да оказват натиск върху съдебната система, съобщи говорителят на главния прокурор Сийка Милева. „Преди няколко месеца бяхме наясно с атаките, на които ще бъде подложена прокуратурата, магистратите и техните семейства. Атаки, в които участват някои медии, а и български политици. Продължението на тези атаки предстои и следващата стъпка е посочена от лица, привлечени към наказателна отговорност“, каза Сийка Милева. Чакаме и отговор от президента на Република България как думите му кореспондират с тези доказателства, каза още тя.

„Благодаря на партньорите ни от Съединените щати и посолството им в България за подкрепата за върховенството на закона и безкомпромисните действия на Прокуратурата. Наистина – никой за нас не е над закона! Днес ще го покажем на всички българи за пореден път!“, написа по-рано в Twitter главният прокурор Иван Гешев.

Специализираната прокуратура образува досъдебно производство срещу бизмесмена Васил Божков, журналисти и политици. От държавното обвинение публикуваха аудиозаписи, в които Божков провежда разговор с лице, за което са налице данни от справка на ДАНС, че е журналистът Огнян Стефанов. Освен със Стефанов, от прокуратурата публикуваха и аудиозапис на разговор на Божков с мъж, за когото специалните служби твърдят, че е депутатът от „БСП за България” Александър Паунов. Очаквайте подробности в следващите ни емисии./tvevropa