Столична фирма иска да произвежда напитки в Бобошево

Столична фирма иска да произвежда напитки в Бобошево. Собствениците на „Драфт Бевъриджис ЕУ Сълюлшънс“ са внесли в РИОСВ-Перник инвестиционно предложение за изграждане на цех за производство на напитки – бевъриджис продукти, в имот в местността Околище в Бобошево, намираща се край пътя в началото на градчето, при влизане откъм Дупница. Предстои изготвяне на оценка за въздействието върху околната среда (ОВОС) на бъдещата фабрика от инспекцията, където заинтересованите могат да депозират становища, мнения и/или възражения относно реализацията на инвестиционното предложение.

Справка в Търговския регистър показва, че дружеството е  регистрирано в столичния квартал „Красно село”. Занимава се с производство, пакетаж, дистрибуция, внос и износ на безалкохолни напитки, бира и вино, търговия, производство, внос и износ на машини и производствени съоръжения за напитки, търговия и производство на едро и дребно със стоки от хранително-вкусовата, битова и лека промишленост в страната и чужбина. Сред дейностите са и превози, техническо обслужване и ремонт на автомобили; туроператорска, хотелиерска и туристическа дейност, ресторантьорство; производство и продажба на селскостопанска и промишлена продукция; изкупуване и търговия с продукти от вторични и отпадъчни суровини; покупка, строеж или обзавеждане на недвижими имоти с цел продажба или отдаване под наем; складови сделки, консултантска дейност, маркетинг, лизинг. Управител на дружеството е Димитър Димитров, който е свързан с 5 фирми.

Всяка инвестиция е добре дошла в Бобошево и много ще се радваме, ако се направи нещо добро и се разкрият работни места в града, коментират местните.