Община Дупница: Ще съдействаме на всички институции по разрешаването на казуса с боклуците на АМ „Струма”

Във връзка с изнесената информация от Върховна административна прокуратура за констатирани данни за извършено престъпление, свързано с нерегламентирано струпване на отпадъци под моста на АМ “Струма”, община Дупница заявява следното: Зачитаме върховенството на закона, като в своите си действия винаги сме се ръководили от него. Предприетото по конкретния казус е съобразено както със законовите норми, така и с указанията и предписанията, дадени от компетентните институции, като е взето предвид, че собствеността на суровините не принадлежи на община Дупница. С влязлото в сила съдебно решение е установено, че същите имат собственик и той е „Феникс ресурс” ООД.

И преди възникването на пожара, засегнал АМ “Струма”, община Дупница е предприела действия по предотвратяване складирането на отпадъци в района, извършени са проверки, водени са редица дела, включително касаещи и собствеността на същите.

Община Дупница е предприела всички действия по почистването, като освен фактическото премахване на суровините почистването предполага и предварителни действия съобразно закона, които се извършват и в момента.

Община Дупница заявява готовност, както и досега, да съдейства на органите и всички институции по разрешаването на казуса.