Подават на Радомир по 100 000 куб. вода за месец от “Крапец”

Министърът на околната среда и водите Емил Димитров, областният управител инж. Емил Костадинов, кметът на Радомир Пламен Алексиев и управителят на ВиК Борислав Иванов направиха оглед на помпена станция „Крапец“ и карстов извор „Врелото“, за да видят възможностите за възстановяване на резервно водоснабдяване на община Радомир. „Сигурен бях, че с обединени усилия ще решим проблема с водата на Радомир. За пореден път област Перник получи безценна подкрепа от правителството, за да избегнем възникването на бедствена ситуация. Продължаваме да работим в тази насока до окончателното решение на проблема“, заяви инж. Костадинов.
“Областният управител ме информира за гласуваната декларация от общинските съветници в Перник. В нея те изразяват загриженост и солидарност към жителите на община Радомир и призовават държавните институции да предприемат необходимите действия по закон. Решихме да подадем по 100 000 кубика вода за месец от “Крапец” през “Врелото”, коментира министър Димитров.
“Търсим друго трайно решение, с което Радомир да може за години наред да си реши проблема с водата. Този водопровод утре може да дефектира. В цялата страна масово сондажите падат, сушата се отразява”, посочи още министърът.