Ford пуска Bronco Sport – лека версия на 4×4-легендата

Bronco Sport прилича на своя по-голям брат, но въпреки това си остава различен. SUV-ът ще се появи с двойно задвижване и 3-цилиндров базов мотор

Ford ще превърне легендарното име Bronco в цяло моделно семейство. Освен расовия всъдеход, в бъдеще ще видим и компактен SUV с това име. Bronco Sport е свързващия елемент между класическия SUV и всъдехода. За платформа на Bronco Sport служи тази на Ford Escape, който сепродава в Европа под името Kuga. Bronco обаче ще се предлага само със задвижване на четирите колела – за разлика от донора на платформата си.

Външният вид показва заемки от легендарния Bronco

На външен вид моделът умишлено прилича на по-големия си събрат, но все пак запазва своята идентичност. Вътрешното пространство е оформено в познатия ни от Ford стил. Естествено дизайнът е насочен към темата за офроуд и изглежда рустикално. По желание можете да поръчате Bronco Sport с устойчив на замърсяване интериор, който може да се почиства лесно.

Голям избор при оборудването

Bronco Sport ще се предлага в пет версии за пазарния старт. Още базовата разполага с двойно задвижване, 17-цолови джанти и инфотейнмънт системата Sync 3 Infotainment на Ford. Топнивото на модела е линията Badlands.Освен базовите екстри тя включва и окачване за извън пътя, офроуд-гуми и предпазни кори за дъното на автомобила. В лимитираното на 2000 бройки издание „First Edition“ освен офроуд качества, ще видим и приличен комфорт. Bronco Sport ще бъде оборудван с аудиосистема Bang & Olufsen с десет високоговорителя.

3-цилиндров мотор като баозв двигател в Bronco Sport

От гледна точка на техниката веднага си проличава, че макар и да демонстрира офроуд амбиции, Bronco Sport е създаден за движение по нормални пътища. Малкият брат на легендата е с независимо окачване на двете оси. Въпреки това Sport ще притежава умения извън пътя. В зависимост от оборудването SUV-ът ще бъде с блокаж на диференциала. Под капака американците ще предлагат две моторизации. Базовият двигател е 1,5-литров 3-цилиндров със 184 к.с. и 258 Нм максимален въртящ момент. Двигателят е комбиниран с 8-степенна автоматична трансмисия.

Освен това ще има 2-литров 4-цилиндров агрегат с 248 к.с. и 373 Нм. Тук трансмисията също е 8-степенна автоматична. В САЩ Bronco Sport вече може да се поръчва срещу такса от 100 долара. Цените на модела стартират 28 155 щатски долара, а компактният SUV няма да се появи на европейския пазар./autobild.bg