Председателят на ГЕРБ-Дупница Ивайло Константинов: Идеолозите на тези протести искат да докарат нас, българите, умствено и интелектуално до там, че да не различаваме демона от ангела

Председателят на общинската организация на ГЕРБ-Дупница Ивайло Константинов не остана безучастен към случващото се в страната и публикува в личния си профил във фейсбук позиция за провежданите вече няколко дни протести. Ето какво пише Константинов:
„Гледам и не вярвам на очите си, слушам и не вярвам на ушите си!
Защо ли?
Защото няколко “морални медийни стожера”, още толкова системно дефицитни откъм доверие пишман политици, няколко имиджмейкъра със силно разклатена репутация и една дузина “успели” бизнесмени на прехода се опитват да ми внушат, че:
1. Няколкото хиляди протестиращи по площадите, неуспели да се реализират в рамките на управлението на Борисов (моите уважения към мотивите и професионалните им умения), са мнозинството, заради което правителството, реализирало най-успешния мандат в най-новата история на България, зад което стоят повече от 1 милион избиратели, трябва да подаде оставка, и то по време на невиждана глобална икономическа криза, и то половин година преди изтичане на мандата му!!!!!
2. Вероятно освен от така “популярните” лица от първите редици на протеста същият се подкрепя и от други по-умни, по-харизматични и благонадеждни хора, но “лошите” медии не искат да ги покажат пред обществото, за да не вземат пък избирателите да ги харесат. Ако е така, ще преосмисля, но едва ли ще ми се наложи, защото и “добрите” медии не ги показват, защо ли?
Не чувам нито от “добрите”, нито от “лошите” медии за техните идеи, платформи, политики, защо ли?
На този фон “блести” звездата на Г-н Президента-Слънце, който обединява “леви”, ”десни”, “соросоиди”, “умни и красиви”, “глупави и грозни”, почтени и непочтени предприемачи, “русофили” и “русофоби”, с изключение на нас – мутрите, които ще изхвърля от властта, но пък в последните дни рязко загуби половината от рейтинга си, защо ли?
4. Протестиращите искат оставката, освен на Правителството и на Главния Прокурор, на когото не мога да кажа, че симпатизирам и аз!
Хубаво, но защо ли?
Заради обвинените в шпионаж в полза на Русия президентски съветници, заради съветниците лобисти, заради множеството обвинени “бизнесмени”, заради подозренията, че бил нечие “протеже”, заради некомпетентност или заради притеснението, че ако върви така, скоро ще стигне и до тяхната къщичка???
5. Странно ми е това, че същото “прогресивно” мнозинство беше в коалиция и на местните избори в София, които изгуби, въпреки “истеризирането” на цялото общество. Ами може и да греша, ама математиката никак не ми излиза, загубиха София, в която същите имат близо 70% от всичките си симпатизанти, а как ще спечелят България???
Как ли, като откраднат симпатизанти и избиратели от ГЕРБ, внушавайки ни, че подкрепяме губеща кауза!!
Е, приятели, въпреки старание с 30-годишна давност на идеолозите на тези протести да докарат нас, БЪЛГАРИТЕ, умствено и интелектуално до там, че да не различаваме демона от ангела, мисля, че ни подценяват!!!
Ето защо призовавам всички съпартийци, съмишленици и приятели за ПЪЛНА и БЕЗРЕЗЕРВНА подкрепа за Кабинета “Борисов 3”. Не само че няма от какво да се притесняваме, а напротив – трябва да бъдем с гордо вдигнати глави заради най- успешния мандат в новата българска история!”.