Трима лекари от Ковид-отделението в Кюстендил са заразени с коронавирус

Жена на 83 г. е в крайно тежко състояние, каза директорът д-р Александър Величков

Трима лекари, работещи в Ковид-отделението в болницата в Кюстендил, към момента не изпълняват служебните си задължения, тъй ката са установени с коронавирус. Това информира директорът на МБАЛ „Д-р Никола Василиев“ д-р Александър Величков. Той уточни, че на единия медик задължителната карантина е изминала, но той все още не се е завърнал на работа. Всички те се намират в добро състояние.

Към неделя следобед в Ковид-отделението на болницата на лечение има 7 души – 5 жени и 2-ма мъже. “От хоспитализирани седем пациенти имаме жена на 83 г., която е в крайно тежко състояние. На трима души, жена и двама мъже, състоянието също е доста тежко. През почивните дни имаме изписано лице, нямаме новопостъпили. Дано така се задържат нещата. Въпреки че екипът, който работи в Ковид-отделението, е в намален състав, се справят, но и те имат нужда от глътка въздух и трябва да бъдат щадени. Наблюдава се тенденция към намаляване на установените лица с коронавирус, но това по никакъв начин не трябва да успокоява никого. Наложените мерки трябва да се спазват, за да няма нов скок”, каза още д-р Александър Величков.

Дванадесет души са диагностицирани с коронавирусна инфекция в област Кюстендил за изминалите 24 часа. Положителни проби са дали лица от общините Кюстендил, Дупница и Рила, съобщават от Областния кризисен щаб.

Петима души са новозаразените в община Кюстендил. Положителни проби са дали четири лица от община Дупница и три от община Рила.

На 17 юли е починал един възрастен мъж от община Дупница, диагностициран с Ковид-19.